728 x 90Torna el bàsquet femení en el Trofeu Itegra Illes Balears (17/09/2020)

img

La Federació de Bàsquet de les Illes Balears presenta el 'Trofeu Itegra Illes Balears', un partit que disputaran els dos equips balears de la Lliga Femenina 2, el Clínica Áureo Sant Josep i el C.B. Andratx – Edbaser. L'encontre tindrà lloc a Inca, al Palau d'Esports d'Inca aquest dissabte dia 19 de setembre a les 18:00  i comptarà amb un aforament màxim de 300 persones. És el primer partit que organitza la Federació Balear després de sis mesos en els que totes les competicions van quedar suspeses degut a la pandèmia mundial provocada per la COVID-19. Durant d'esdeveniment se seguiran totes les mesures establertes per les autoritats sanitàries.

Juanjo Talens, president de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears

'Estem aquí per un motiu triple d’alegria. En primer lloc, la Federació anuncia el Trofeu Itegra Illes Balears en aquesta edició en femení i es el primer partit que podrem disputar a les pistes, organitzat per la FBIB des de fa sis mesos. Una noticia excel·lent pel moment que estem vivint i, a més, també ens dóna una pauta del que seran els propers mesos de recuperació del nostre esport a les nostres Illes'.

'Per altre banda, el Trofeu Itegra és la primera presa de contacte, en aquest cas, entre els dos equips que, com a novetat d’aquest any, competiran en Lliga Femenina 2. És un enfrontament de dos equips de Mallorca, que fa molt de temps que no es pot fer i que hem pogut recuperar, sobretot, gràcies a l’impuls dels clubs Sant Josep i CB Andratx, aquests categories estatals que eren imprescindibles per l’evolució del bàsquet a les illes i, en concret, pel bàsquet femení'. 

'Pel que fa a l’aforament, hi haurà públic. Segons estableix l’acord de Govern és de 300 persones com a màxim per un espai com és el Palau d’Esports d’Inca, que també vull agrair la col·laboració de l’Ajuntament d’Inca i dels clubs d’Inca, tant del CB Sant Francesc Llops com del Bàsquet Ciutat d’Inca per totes les facilitats que sempre ens donen'.

'Les mesures seran màximes de control d’aquest aforament. S’obriran diferents tipus de portes d’accés. S’establiran fluxos de circulació dins el pavelló ben definits. Hi haurà un registre d’accessos, per tant, tota persona que entri s’haurà de registrar, i per suposat, seguirem els protocols de la instal·lació'.

'Les persones que poden estar a la pista seran les mínimes i imprescindibles. L’entrada al Trofeu Itegra Illes Balears serà amb invitació. Es repartiran fonamentalment als dos clubs que hi participen, als clubs d’Inca i, també, es canalitzaran invitacions als clubs federats que hi vulguin assistir. El bàsquet pot ser un aliat de la salut i no un enemic'.

Gaspar Alemany, president CB Andratx

'L’equip ja porta un mes entrenant a Andratx, 3 -4 dies per setmana i el dissabte veurem com està el conjunt físicament. Ens falten algunes jugadores per arribar. Han de lluitar i que ningú es faci mal'.

Julián Iglesias, president del Club Esportiu Sant Josep Obrer

'Portem poques setmanes d’entrenaments. És cert que ens faltarà físic perquè no teníem clar si començaríem o no la temporada. El dissabte serà una presa de contacte i tenim moltes ganes d’afrontar-ho. Hem intentar fer un equip el més competitiu possible i pot ser una temporada divertida'.

Marina Delgado, jugadora del CB Andratx – Edbaser

‘Després de tant de temps, tenim ganes de tornar a pista. Les jugadores el que volem és jugar. L’espera s’ha fet llarga però ja no queda res. Tant el Sant Josep com nosaltres estem molt contentes que es pugui fer aquest partit i, a més, amb públic. Serà una primera presa de contacte que ens vindrà molt bé als dos equips i ho esperem amb molta il·lusió’.

‘Estem contentes que torni el bàsquet femení i ho farem amb públic. Ens agradaria molt que a la resta de partits també poguessin venir 300 persones o s'omplissin els pavellons al màxim de gent.

Neus Amengual, jugadora del Clínica Áureo Sant Josep

'Després de tant de temps i després de tot el que hem passat ja teníem moltes ganes de tornar a competir, de jugar i de tornar a estar amb les companyes. Ens hem sentit recolzades tant pel club com per la Federació. Tenim moltes ganes de disputar aquest partit i començar a agafar sensacions de cara a la Lliga'.

'No ens esperàvem aquest estrena amb l’enfrontament contra el CB Andratx de LF2. La temporada passada vam estar lluitant per aconseguir pujar i amb aquesta situació no sabíem el futur del bàsquet. Molt contenta i il·lusionada, però, sobretot, contenta de veure tota la gent que ens recolza. M’han demanat entrades per venir a veure’ns jugar i això vol dir que se li dóna importància al bàsquet femení'.

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook