728 x 90Les seleccions i les famílies treballen la psicologia esportiva amb MENT (04/03/2020)

  • img
  • img
  • img

El Grup MENT es dedica a la psicologia esportiva i a la millora del rendiment mental de les persones que volen créixer tant a nivell personal com professional.

Des de l'Àrea Tècnica es vol donar valor a la tasca de la Psicologia Esportiva en totes les seves dimensions. En l'actuació d'aquest cap de setmana s'ha treballat en tres àmbits: jugadores i jugadors, tècnics i famílies.

Si et vas perdre la xerrada, clica aquí: SESSIÓ DE TREBALL AMB MENT

El director Pep Toni Román ha explicat quina és la feina que realitza el grup de psicòlegs amb els pares i els jugadors i jugadores Minis preseleccionats per a disputar el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonìmiques Minis. La selecció definitiva de 12 jugadors viatjarà a San Fernando (Cadis) del 3 al 8 d'abril.

La funció de MENT a les preseleccions Minis.

La funció que ens marquem amb MENT i els entrenadors i entrenadors és intentar que els nins no tinguin una experiència negativa a les concentracions. En aquestes convocatòries hi ha molts de factors estressants per als participants com és voler estar entre els dotze seleccionats o tenir unes expectatives un poquet altes i nosaltres els ensenyem a gestionar aquests aspectes. Són nins i nines i, probablement, encara ningú els ha ensenyat com reaccionar davant aquests casos.

Activitats que s’han dut a terme a la primera concentració.

Hem dividit la feina en tres fases aquesta vegada:

LA PRIEMERA FASE: Recollida d’informació. Hem parlat amb els entrenadors i ajudants i hem assistit als entrenaments per quines reaccions poden tenir els jugadors i jugadores a la pista i poder tractar una possible ansietat competitiva, que pot conduir a que el jugador no rendeixi al nivell que realment té.

SEGONA FASE: Tres dinàmiques:

Una amb els jugadors masculins
Una amb les jugadores femenines
Una amb els pares i mares

A la dinàmica dels pares vàrem tractar com saber enfocar el tall a l’hora de fer l’elecció dels 12 jugadors definitius. L’objectiu era que els pares entenguessin que aquesta elecció no és una cosa determinant. Tant si van al Campionat com si no, els jugadors tenen per davant una carrera esportiva molt llarga.

Els hi donarem eines i recursos perquè entenguessin que és el que poden fer per a gestionar millor aquesta situació i animar als fills davant una possible no convocatòria.

Es va fer una dinàmica perquè els pares entenguessin la incertesa del moment perquè poguessin empatitzar amb els fills i aquest fet es converteixi en un punt d’unió.

També vàrem ensenyar que hi ha dos tipus de pensaments. Un més optimista i un altre més pessimista. Si jo al nin li demano certes coses, els seus pensaments aniran cap a un dels dos tipus de pensament. Hi ha situacions que els mateixos jugadors no poden controlar i provoquen que es frustrin.

La nostra feina és que els jugadors no tinguin una mala experiència, sinó que sigui una experiència positiva. Hi ha una sèrie d’eines que poden utilitzar perquè també gaudeixin de l’esport.

La nostra funció és no fer de lo dolent algo bo, sinó de lo bo, fer algo una mica millor. No apliquem la psicologia com a problema – solució. La nostra psicologia és d’alt rendiment. En aquest cas, els jugadors ja són bons, la nostra feina és veure que podem fer amb els jugadors, entrenador i pares perquè rendeixen millor.

La nostra feina amb els entrenadors és centrar-nos en la xerrada prepartit perquè després sigui el més eficaç possible. En aquesta concentració vàrem recollir informació que ens servirà per a seguir treballant en la propera concentració.

 

SESSIÓ DE TREBALL AMB MENT

FORMACIÓ FAMÍLIES PRESELECCIÓ BALEAR MINI [151 KB] [Descarregar]img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook