728 x 90'Prevenció de violència sexual en l'esport' - 3ª Jornada formativa a Menorca (26/11/2019)

img

La Fundació FEBIB 1935 continua amb el programa de prevenció de la violència sexual en l'esport. El grup de treball que s’ha creat està format per expertes en la matèria i molt vinculades a la protecció de la infància i a la docència en matèria d'igualtat. L'objectiu d’aquest programa és crear un "espai segur" dins del nostre esport.

La primera acció que es fa des d'aquest grup de treball és la de realitzar un diagnòstic inicial dels clubs a les Illes per a conèixer la realitat a cada entitat i quines eines poden ser necessàries per a aconseguir aquest "espai segur". Per a començar, des de la Fundació FEBIB 1935, s'ofereix una formació específica amb la col·laboració de l'Obra Social La Caixa i la Fundación RANA, entitat experta en temes de violència i abús sexual.

És una jornada formativa que va dirigida inicialment a membres de la Junta Directiva dels clubs però també està oberta a totes aquelles persones que els clubs així ho considerin i que després puguin traslladar-ho a tots els integrants de l'entitat. El títol de la jornada és "Formació dins l'àmbit esportiu. Prevenció de la violència sexual en l'esport". Tracta de com prevenir, detectar i actuar amb responsabilitat davant de qualsevol episodi d'abús en l'àmbit esportiu.

Les xifres ens indiquen que 1 de cada 5 menors pateix violència sexual durant la seva infància i/o adolescència i que, encara avui, l'abús sexual és un tema tabú i molt silenciat a la nostra societat. Gran part d’aquests fets es produeixen dins l’àmbit de l’esport. També, del bàsquet.

TERCERA JORNADA A MENORCA

Aquestes jornades formatives es faran a totes les Illes i en el cas de Mallorca es dividirà en tres comarques. Després de les dues primeres jornades, la propera serà dimecres dia 11 de desembre a l’aula polivalent de Sínia Costabella. Serà de 16:30 a 18:30.

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook