728 x 90Màxima satisfacció en la tercera jornada del PDTIB (21/11/2019)

img

La tercera jornada del Programa de Detecció i Tecnificació de les Illes Balears (PDTIB – Transfer Class) duta a terme aquest diumenge 17 de novembre va servir per reforçar els coneixements apresos en les sessions anteriors, aplicar-los i aprendre noves tècniques. En aquesta tercera convocatòria hi varen participar més de 270 jugadors i jugadores de les categories Mini i Infantil que gaudiren de les explicacions de seleccionadors autonòmics i tècnics de la FBIB.

L’objectiu d’aquest programa és la millora de la tècnica i la tàctica individual de cada participant que mostra gran interès i preferència per corregir el seu progrés personal en el bàsquet.

A Mallorca

A la comarca Nord coordina Xisca Torrens amb els dos grups d'entrenadors de Minis i Infantils. En els Minis els entrenadors són Llorenç Cerdà i Toni Ramis i els entrenadors d'Infantil són Toni Cervera i Clara Abúcies.

La coordinadora comenta que les diferents tècniques que s'han treballat durant el cap de setmana han estat la dissociació entre el bot i el moviment de peus i la pèrdua de pas.

L'entrenador Llorenç Cerdà explica que en aquesta sessió “tinguérem la masterclass del director esportiu de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears, Jordi Capó, on treballarem conjuntament les dues categories Mini i infantil, introduirem nous conceptes dins un treball tècnic individual dut després a pressa de decisions a 1c1. Es veuen millores i sobretot dins els hàbits de grup”.

I remarca que: “Es veu il·lusió i ganes en els jugadors de seguir adquirint coneixements, també cal agrair l'esforç de les famílies on diumenge rere diumenge donen suport al al·lots! Seguim treballant!”

Juanma Bernabé és el coordinador de la comarca de Llevant i conta les novetats d’aquesta jornada: “Aquesta jornada hem tingut la visita de Toni Martorell a la comarca de Llevant, donant una masterclass sobre exercicis de coordinació, domini i finalitzacions”.

Toni Martorell és un entrenador superior amb experiència a la lliga ACB, LEB OR, LEB PLATA i EBA, a part d'entrenador personal de diferents jugadors i jugadores mallorquins professionals, actual director tècnic del campus Àlex Abrines, ex seleccionador balear mini masculí, entrenador del Bàsquet Calvià de primera balear, entre d'altres accions.

“L’entrenador ha incidit amb la importància de l’atenció en el que es fa a la sessió, la rapidesa de les accions i la presa de decisions, així com un ventall d'exercicis per la millora del joc de peus i el domini de pilota”, comenta Bernabé.

Juanma explica el treball que fan els entrenadors jornada rere jornada: “Segueixen incidint en la millora de la coordinació i joc de peus, el domini de pilota, recepcions i sortides i diferents finalitzacions depenent de cada situació de joc”, mentre que els participants “mostren moltes ganes i motivació a l'hora de realitzar els exercicis proposats i aquesta és la primera passa a l'hora d'aconseguir que hi hagi una bona evolució i que els conceptes entrenats els hi serveixin en el dia a dia en els seus clubs”, afirma el coordinador.

A Eivissa

Nau el coordinador de les Pitiüses comenta que en aquesta jornada del PDTIB varen fer una sessió de bot. Començaren treballant amb la pilota de tenis per parelles i continuaren amb el bot per acabar després amb 1c0 amb fintes de recepció amb diferents sortires i acabarem amb 1c1.

A Menorca

Andrea Pons és la coordinadora de Menorca i explica que “els grups minis vam treballar la presa de decisions i l’ocupació d’espais a partir d’exercicis en els quals ells poguessin expressar-se i actuar a partir de l’observació individual. Per altra banda, amb el grup infantil femení vam treballar la passada i el grup infantil masculí el domini i habilitat amb la pilota”.

“Seguim molt satisfets de la feina feta durant aquesta sessió en la que els nens ja es troben en un moment de plena competició i entrenaments i la càrrega física augmenta per moments. Així que valorem positivament, tot i aquest fet, la intensitat, el treball i l’actitud en els entrenaments del passat diumenge”, afegeix la coordinadora.

Cal agrair al Joventut Llucmajor, al Bàsquet Manacor, a Sa Pobla Bàsquet i al Club Bàsquet Boscos i al pavelló de Puig d’en Valls per la cessió dels seus pavellons i les facilitats donades en tot moment durant la jornada del PDTIB. Ens veiem el pròxim 22 de desembre!


Galeria de fotos

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook