728 x 90Arribam a l'equador de les concentracions de preseleccions (04/11/2019)

img

Després d’aquesta segona concentració de les preseleccions balears Infantil i Cadet, s’ha arribat a l’equador dels entrenaments abans de viatjar cap al Campionat.

Les concentracions es varen reunir durant els dies 1,2 i 3 de novembre. En el cas dels grups masculins els entrenaments es varen fer a Lloseta, mentre que els femenins es varen fer a Sa Pobla.

En aquesta segona convocatòria contaren amb la col·laboració de Fisioplanet que participà en els entrenaments del dissabte dematí en la prevenció i el tractament de lesions. A més, aquesta vegada, els jugadors i jugadores tingueren la figura del psicòleg esportiu amb Jaume Mas del Grup Ment i Marc Sansó que realitzaren actuacions grupals i individuals amb els jugadors i assessorament als tècnics.

As García, seleccionadora del Cadet Femení: “Hem d’aprofitar les dues concentracions que ens queden per polir alguns conceptes i afrontar el Campionat de la millor manera possible”

Aquest cap de setmana el conjunt Cadet Femení ha realitzat tres entrenaments on han treballat tots els conceptes de les concentracions anteriors tant del tema tècnic com del tàctic, a més de la part de defensa i atac, ha explicat la seleccionadora.

El dissabte horabaixa varen jugar un partit contra La Salle Júnior en el que guanyaren de dos punts i es va poder veure bastanta millora en el tema defensiu. Pel que fa al diumenge, el grup va jugar contra el Viubàsquet Bunyola i es va veure, encara més, la millora defensiva, tot i que encara queda bastant per a millorar.

As: “Aquest cap de setmana hem tingut tres baixes: Noa Dijú està lesionada, Andrea Pergrina tenia molèsties i Laia Palà es va lesionar el genoll. També hem fet una sessió amb el psicòleg esportiu que ens ha explicat com calmar-se i com activar-se abans, durant i després d’un partit”.

La seleccionadora posa bona nota a les seves jugadores: “Cal destacar que estan molt receptives i amb molt de sentit de la responsabilitat. Ara hem d’aprofitar les dues concentracions que ens queden per polir alguns conceptes i afrontar el Campionat de la millor manera possible”.

Jordi Angalada, seleccionador de l’Infantil Masculí: “S’ha notat en la majoria de jugadors que han mostrat alguns nervis i ansietat per intentar fer-ho el millor possible”

El seleccionador ha comentar com ha anat el cap de setmana: “En aquesta concentració de novembre hem pogut disposar de tots els jugadors convocats excepte en Biel Camps que per motius personals no ha pogut estar amb nosaltres.

La concentració l’hem basada en seguir conjuntant el grup, però aquesta tenia d’especial que era la darrera abans de fer oficial la llista definitiva dels jugadors que participaran al Campionat d’Espanya. Per tant, això s’ha notat en la majoria de jugadors que han mostrat alguns nervis i ansietat per intentar fer-ho el millor possible.

Les dues jornades del divendres i la del dissabte dematí, han estat entrenaments amb molt de ritme i bona intensitat. No podíem demanar molt més als jugadors. Per tant, molt contents de la implicació de tots els jugadors.

La jornada de dissabte horabaixa vam jugar contra l’equip cadet A del Sant Josep, en primer lloc els hem d’agrair la seva disponibilitat per ajudar-nos a preparar el Campionat d’Espanya. En el partit, pròpiament dit, vam tenir estones amb una gran intensitat defensiva, ens va faltar una mica més de paciència alhora de prendre decisions però, en línies generals, vam quedar bastant contents de com ho van fer els jugadors. El resultat final va ser de 53-49 a favor de Sant Josep.

En aquesta concentració a Lloseta, hem comptat amb la col·laboració de Fisioplanet que ha estat amb els jugadors que tenien alguna molèstia, no han estat gaires per sort i, per tant, un dia el van poder dedicar a fer un treball preventiu de lesió de turmells.

També el dissabte vam comptar amb la presencia de Marc Sansó que va treballar aspectes de psicologia amb els jugadors

Ara toca el més difícil de cada any, definir la llista dels 12 que formaran l’equip al Campionat d’Espanya. Agrair a tots els jugadors que han col·laborat fins a dia d’avui en les diferents accions per a arribar a la selecció definitiva, campus, sessions de control, concentracions de preselecció, tots ells ens ho ha posat molt difícil i ha estat un plaer poder tenir-los amb nosaltres”.

Indiana Mas, seleccionadora de l’Infantil Femení: “Veurem molts més fruits de cara a la propera concentració”.

“Aquest cap de setmana ha anat molt bé. Hem aprofitat moltíssim tots els entrenaments treballant tant conceptes d'atac com de defensa que el dissabte horabaixa al partit contra La Salle vàrem podeu veure”, comenta Indiana.

La seleccionadora assegura que “és un grup cada cop més cohesionat, on tot i els aspectes a millorar van mostrant el caràcter d'equip que volem a la pista. Poc a poc s'han anat sentint més còmodes en el treball proposat. Creiem que veurem molts més fruits de cara a la propera concentració. Les jugadores ens ho han posat ben difícil per triar quines seran les 12 finals”.

Xisca Torrens, la segona entrenadora de les Infantils femenines ha parlat del partit disputat aquest dissabte contra La Salle Palma Cadet: “ Ens ha agradat veure la intensitat i el caràcter d’equip que ha posat en moltes dificultats al rival amb la pressió defensiva. Amb el tema de l’atac, hi ha hagut una transferència d’allò treballat durant els entrenament encara que ens queda camí per recórrer! El resultat ha estat 57 a 62, amb victòria de La Salle”. Amb el partit es varen veure molts de detalls sobretot a nivell defensiu i, a nivell d’atac encara ens queda fer molts feina però anam per bon camí”.

Pel que fa al cap de setmana, Torrens afirma que “les sensacions són molt bones, en aquestes sessions d’entrenament hem començat a veure el grup molt més cohesionat! Hem fet 4 sessions d’entrenament i un partit contra el Cadet de La Salle i aquest ens ha servit per veure molts de detalls i continuar treballant amb la feina tant a nivell defensiu com a nivell ofensiu. És un grup que confia i creu”.

Xavi Sastre, seleccionador del Cadet Masculí: "Ha estat un cap de setmana llarg, però aprofitat i sobretot gaudit"

Sastre comenta que “ha estat un cap de setmana llarg, però aprofitat i sobretot gaudit. Hem tingut tres sessions d'entrenaments on hem seguit amb el treball de les altres concentracions però que en aquesta ja hem perfilat els detalls tant en les normes defensives, com els objectius en els diferents sistemes ofensius”.

“La veritat és que els nois han tingut una càrrega important de treball i que segurament ja venien d'acumular el dels seus respectius Clubs. També hem tingut dos partits per poder posar en pràctica més real el que s'ha treballat en aquestes sessions i des d'aquí volem agrair tant a La Salle de Palma Júnior com al Bàsquet Manacor Júnior seva predisposició i ajuda a disputar aquests partits”, assegura Xavi.

“Cal comentar que el partit contra La Salle ho vam disputar i competirem durant tres quarts però que la qualitat tant tècnica com física de l'equip col·legial va fer que ens passessin per sobre. Però vam quedar contents del treball realitzat en 30 minuts i amb un sabor agredolç al final pel treball dels últims minuts. I pel que fa al partit contra el Manacor i malgrat haver guanyat, les sensacions van ser pitjors ja que el joc realitzat va ser dolent tant en el tàctic com en el físic”, comenta el seleccionador dels Cadets.

Agraim a Sa Pobla i a Lloseta per deixar-nos les seves instal·lacions durant el cap de setmana, preparar els dinars a tots els jugadors i jugadores convocats i estar pendents que tots estiguin bé i no els falti res. Sempre és un gust treballar amb tantes facilitats! Gràcies. 

 

Galeria de fotos

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook