728 x 90Una segona jornada del PDTIB molt productiva (30/10/2019)

img

La segona jornada del Programa de Detecció i Tecnificació de les Illes Balears (PDTIB – Transfer Class) duta a terme aquest diumenge 27 d’octubre va servir per reforçar els coneixements apresos en la primera sessió i aplicar-los novament, a més d’aprendre altres tècniques. En aquesta segona convocatòria hi varen participar més de 270 jugadors i jugadores de les categories Mini i Infantil que gaudiren de les explicacions de seleccionadors autonòmics i tècnics de la FBIB.

L’objectiu d’aquest programa és la millora de la tècnica i la tàctica individual de cada participant que mostra gran interès i preferència per corregir el seu progrés personal en el bàsquet.

A MALLORCA

Després de la primera sessió on es varen ajuntar les tres comarques de Palma, Nord i Llevant al Palau d’Esports d’Inca, la segona sessió ja s’ha fet de manera separada. La comarca Nord s’ha reunit a Pollença, la de Llevant a Manacor i la de Palma a Esporles.

A la comarca Nord l'entrenador dels Minis de Mallorca Nord, Llorenç Cerdà, treballa juntament amb Toni Ramis. Cerdà afirma que “tot va anar genial i la sensació és que volen treballar. Es prest ja que és la segona jornada, però l’assistència dels jugadors i jugadores crec xerra per si sola. Així que tot molt bé i continuam treballant”.

“En aquest entrenament hem treballat diferents aspectes d’atac a fi de millorar gestes tècnics i individuals”, explica l'entrenador de la comarca Nord i anima als jugadors a que “continuïn treballant en els seus respectius clubs!”.

Amb els Infantils de la comarca Nord hi treballen l'entrenador Toni Cervera i Clara Arbúcies. Cervera conta que aquest entrenament “ha servit per conèixer als jugadors i establir el punt de partida d'on començarem a treballar. També per començar a detectar la capacitat i predisposició a treballar de cada jugador i donar a conèixer rutines i hàbits que durem en els pròxims entrenaments”.

Vir Ferreiro és la responsable de la comarca de Palma, que es va dur a terme al pavelló d’Esporles. Ferreiro conta que la participació ha estat alta tant a la categoria Mini com a la Infantil i que “han mostrat una excel·lent implicació durant tota la sessió i una gran predisposició per a la millora personal”.

“En aquesta primera sessió s’ha començat a fer feina tècnica al voltant de dos conceptes concrets i que s’han treballat de manera conjunta: les sortides i les finalitzacions”, comenta Vir.

A la primera part de l’entrenament, la coordinadora conta que “s’ha donat la benvinguda i s’ha presentat el cos tècnic. A més, s’ha fet un aclariment sobre quina és la feina que es faran en les següents sessions del PDTIB, on s’ha destacat la importància de treballar sobre el detall de millora de cada jugador i jugadora. En aquestes sessions es prioritza una feina fomentada en la qualitat de la millora individual”.

“A partir d’aquí, s’ha fet feina a través d’una metodologia per estacions en petits grups, amb quatre varietats sobre sortides i finalitzacions i dues variables, a més, s’han intercalat amb atenció als tirs lliures. La sessió ha finalitzat traslladant el treball del detall sense oposició al joc real d’un per un”, acaba Vir que assegura que té “moltes ganes de que arribi la pròxima sessió!”.

Juanma Bernabé és el coordinador de la comarca de Llevant i té clar que l’objectiu de la “millora d’hàbits d'entrenament, incidir amb la importància de transmetre valors com el respecte, la confiança i la humilitat, així com aspectes tècnics com el domini de la pilota, el joc de peus, recepcions i sortides i diferents tipus de finalitzacions, acabant amb una transferència el més real possible amb defensa, s'han iniciat les sessions amb moltes ganes i motivació per part dels participants”

“Els entrenadors i entrenadores del PDTIB segueixen una línia de treball on el més important és transmetre idees i conceptes que puguin ser útils als participants i els hi serveixi per donar una passa endavant al que ja fan normalment en els seus clubs. La diversió a través d'exercicis dinàmics i on la presa de decisió està sempre present, són uns altres objectius que intentam aconseguir a cada sessió” explica Bernabé.

A EIVISSA

Nau el coordinador de les Pitiüses comenta que en aquesta segona jornada del PDTIB els Minis han fet una sessió de bot, s’ha treballat amb la mecànica de tir i s’han dut a terme tirs per repetició, mentre que els Infantils s’han dedicat a practicar la mecànica de tirs i tirs per repetició.

A MENORCA

Andrea Pons és la coordinadora de Menorca i explica que “El bon ambient i les ganes de la primera sessió duta a terme el 6 d’octubre s’han mantingut i han augmentat durant aquesta segona trobada”.

“Els nens i nenes han treballat molt bé diferents aspectes de tècnica individual, l’aspecte en comú que han treballat les quatre categories és el bot. A més del creixement dels nens, vull valorar el creixement de José Cepeda el qual actua normalment d’entrenador ajudant al programa i s’ha encarregat de fer la sessió de l’Infantil masculí com a primer entrenador. Dóna gust veure com entrenadors joves, en aquest cas José, tenen tantes ganes d’aprendre i millorar i assumir nous reptes. Ens hem proposar aquest any que el programa també sigui una oportunitat per als entrenadors de tota l’illa i la seva formació i fets com aquests són molt satisfactoris”, conta Pons.

Cal agrair al Club Bàsquet Colonya Pollença, al Club Bàsquet Esporles i al Club Bàsquet Manacor les facilitats donades per poder utilitzar les seves instal·lacions i el seu material.

La següent sessió serà el proper dia 17 de novembre. Pròximament avisarem quines seran les seus i els horaris de les sessions.

Galeria de fotos i vídeos 

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook