728 x 90Èxit en la primera jornada del PDTIB (09/10/2019)

  • img
  • img

La primera jornada del Programa de Detecció i Tecnificació de les Illes Balears (PDTIB – Transfer Class) duta a terme aquest diumenge 6 d’octubre va ser tot un èxit. Més de 200 jugadors i jugadores de les categories Mini i Infantil varen poder gaudir de les explicacions de seleccionadors autonòmics i tècnics de la FBIB.

L’objectiu d’aquest programa és la millora de la tècnica i la tàctica individual de cada participant que mostra gran interès i preferència per corregir el seu progrés personal en el bàsquet.

MALLORCA

Abans de començar a treballar amb els participants, es va fer una reunió amb els diferents coordinadors de Mallorca i els tècnics per posar en comú el Programa Tècnic. El coordinador del PDTIB a Mallorca Juanma Bernabé ha explicat la feina feta durant la primera jornada a l’illa: “A n’aquesta trobada ens reunirem per sabre el que havíem de fer, escoltar propostes i millores, posar punts en comú i on havíem d’incidir amb els nins i nines. Després d’aquesta feina vàrem preparar les dues sessions tant dels Minis com dels Infantils i el resultat va ser molt positiu".

“La primera feina que es va fer amb els nins era si coneixien què era el PDTIB. Alguns dels al·lots i al·lotes que varen participar en anys anterior, explicaren i compartiren la seva experiència amb els companys. A més, nosaltres vàrem contar en què consistia, els objectius del programa i fer entendre als participants que hi ha conceptes als quals els hi donam molta importància com poden ser els valors. Respecte a n’aquest tema, a la reunió prèvia a la sessió, ja havíem coincidit tots els entrenadors i coordinadors de la importància que tenen els valors i que els nins i nines els aprenguin”, explica Juanma.

El coordinador de Mallorca ha conclòs: “La primera jornada va anar bé, va ser molt divertida i dinàmica per als participants. Ara, es tracta que cada dia es vagi millorant i, sobretot, que els participants es diverteixin i aprenguin”.

La propera sessió serà el diumenge 27 d’octubre. Localització pendent de conèixer.

MENORCA

“La primera sessió ha anat molt bé”, conta Andrea Pons, coordinadora del PDTIB a Menorca. “Aquest any hi ha hagut moltes cares conegudes d’anys anteriors i alguna de nova, però mai fallen les ganes d’entrenar de cada un/a dels jugadors i jugadores que assisteixen al PDTIB a Menorca”, comenta Pons després de la jornada.

El treball que van fer es va dividir en dues parts, una comú i l’altre, per a cada conjunt, més especialitzada. El contingut en comú que varen treballar tots els grups va ser la passada sobre bot. Després, la resta de la sessió es va dur a terme segons les necessitats de cada conjunt.

Andrea Pons assegura que “ens agradaria comptar amb més jugadores tant a la categoria mini com a l’infantil femení i esperem que durant les pròximes sessions es vagin afegint. Aprofitem des d’aquí per a fer una crida i animar a totes les jugadores de l’illa d’aquestes dues categories a provar l’experiència de participar al PDTIB, la qual cosa es beneficiosa per a tots”.

A Menorca estan molt contents d’aquesta primera presa de contacte! La pròxima sessió serà dia 27 al Pavelló de l’IES Miquel Guàrdia a Alaior.

PITIÜSES

Nau, el coordinador del PDTIB a les Pitiüses, afirma que el primer entrenament “ha anat molt bé i els nins i nines han vingut amb ganes de treballar”.

Aquesta primera presa de contacte amb els participants de les dues categories va servir per a treballar el bot amb exercicis de domini estàtics, després en moviment i, finalment, varen acabar amb exercicis de tir a cistella.

La propera sessió serà dia 27 d’octubre a Sinia Costabella.

 

Galeria de fotos referent a la primera jornada del PDTIB

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook