728 x 90'Prevenció de violència sexual en l'esport' - Jornada formativa a Eivissa (09/09/2019)

img

La Fundació FEBIB 1935 posa en marxa aquesta temporada un programa de prevenció de la violència sexual en l'esport. És per això, que s'ha creat un grup de treball format per expertes en la matèria i molt vinculades a la protecció de la infància i a la docència en materia d'igualtat. L'objectiu és crear un "espai segur" dins del nostre esport. 

La primera acció que es fa des d'aquest grup de treball és la de realitzar un diagnòstic inicial dels clubs a les Illes per a conèixer la realitat a cada entitat i quines eines poden ser necessàries per a aconseguir aquest "espai segur". Per a començar, desde la Fundació FEBIB 1935, s'ofereix una formació específica amb la col.laboració de l'Obra Social La Caixa i la Fundación RANA, entitat experta en temes de violència i abús sexual. 

És una jornada formativa que va dirigida incialment a membres de la Junta Directiva dels clubs però també està oberta a totes aquelles persones que els clubs així ho considerin i que després puguin traslladar-ho a tots els integrants de l'entitat. El títol de la jornada és "Formació dins l'àmbit esportiu. Prevenció de la violència sexual en l'esport". Tracta de com prevenir, detectar i actuar amb responsabilitat davant de qualsevol episodi d'abús en l'àmbit esportiu.

Les xifres ens indiquen que 1 de cada 5 menors pateix violència sexual durant la seva infància i/o adolescència i que, encara avui, l'abús sexual és un tema tabú i molt silenciat a la nostra societat. Gran part d’aquests fets es produeixen dins l’àmbit de l’esport. També, del bàsquet.

PRIMERA JORNADA A EIVISSA

Aquestes jornades formatives es faran a totes les Illes i en el cas de Mallorca es dividirà en tres comarques. La primera tindrà lloc divendres dia 13 de setembre a Eivissa. Serà a la sala de formació del Patronal d'Esports de l'Ajuntament d'Eivissa a les 17:15 hores

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook