728 x 90La Final Four Trofeo Hermanas Rullán es disputa aquest cap de setmana a Ciutadella (15/05/2019)

img

CTEIB, Construcciones Edbaser, Infotelecom CD Alcázar i Jovent Cristalería Tama disputaran aquest cap de setmana al Pavelló Municipal d'Esports de Ciutadella, la Final Four Trofeo Hermanas Rullán que posarà punt final a la Lliga Balear Femenina

Els dos equips finalistes disputaran una Final Four contra els dos primer classificats de Catalunya el cap de setmana del 31 de maig al 2 de juny per ascendir a Lliga Femenina 2. El lloc encara està pendent de designar per part de la FEB.

La primera semifinal es disputarà dissabte a les 18:00 entre CTEIB i Infotelecom CD Alcázar. Després, a les 20:00, Construcciones Edbaser i Jovent Cristalería Tama jugaran la segona semifinal. Els dos equips guanyadors s'hauran classificat ja per disputar la Final Four d'ascens a Lliga Femenina 2 contra els dos primers de Catalunya. 

Ja diumenge, a les 10:00 es jugarà el partit pel tercer i quart lloc i a les 12:00 la final. 

HOMENATGE I RECONEIXEMENT A LES PIONERES DEL BÀSQUET A CIUTADELLA

Dins del marc de la Final Four Trofeo Hermanas Rullán, des de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears a través de la Fundació FEBIB1935 s'ha organitzat un reconeixement a les pioneres del bàsquet a Ciutadella que als anys 40 es varen proclamar campiones de Balears i jugaren la fase del Campionat d'Espanya. L'homenatge tindrà lloc entre el primer i segon partit de diumenge. 

El pati de l'escola Compañía de María (Ca las Madres)a principis dels anys 40, va ser l'origen del contacte amb el bàsquet d'algunes de les protagonistes d'aquest homenatge. Totes elles impulsades per Dolors Benejam, professora d'Educació Física i delegada de Sección Femenina a la localitat. Fins a 10 jugadores participaren en aquests primers entrenaments, repartides en dos equips: Javier i Lestonnac (en honor a la fundadora de la Compañía de María, Santa Juana de Lestonnac).

Després de molts de mesos entrenant i jugant partits entre elles, les millors jugadores de Ca las Madres varen passar a formar els equips de la Falange, primer de Juventudes i després de Sección Femenina, entrenades per Fernando Juaneda, primer, i Miquel Olives, després.

Essent el representant de Menorca, diferents vegades disputaren el Campionat de Balears a Palma, al velòdrom Tirador. Es proclamaren campiones jugant les fases nacionals a Barcelona i Saragossa.

Aquest homenatge i reconeixement comptarà amb la presència d'algunes d'aquestes jugadores i els seus familiars.

Horaris i enfrontaments Final Four Hermanas Rullán [540 KB] [Descarregar]img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook