728 x 90'Solidaritat i esport', reflexions a la taula rodona del III Torneig Hipotels Illes de Bàsquet (26/01/2019)

img

"Solidaritat i Esport". Aquest ha estat el títol de la Taula Rodona que s'ha organitzat aquest dissabte a Espai 36 (Sant Llorenç des Cardassar) com una activitat més del III Torneig Hipotels Illes de Bàsquet que es desenvolupa aquesta cap de setmana a la comarca de Llevant. 

Fernando Romay, Guitín Timoner, Víctor Eguriase Uwagba i Marta Andreu han estat xerrant durant gairebé hora i mitja sobre de quina manera l'esport ha estat una eina fonamental per fer front a determinades situacions que han requerit d'un esforç solidari important com el passat mes d'octubre al Llevant mallorquí. 

Cada d'un d'ells s'han presentat explicant experiències pròpies i quina és la seva visió damunt el tema de la xerrada. Marta Andreu, fundadora de "AEA Solidaria" ha relatat com va nèixer el projecte de la seva entitat a l'any 2010 després del terratrèmol d'Haití l'any 2010. Víctor Eguriase Uwagba ha defensat que el fet de ser solidari no ha de ser per quedar bé amb un mateix, ha de ser una responsabilitat. 

Guitín Timoner ha explicat el treball que fan des de Projecte Home i la Fundació Natzaret i la importància de la feina en grup tot i que en moltes ocasions és un temps que es destina de manera altruista. El temps no torna i té un valor molt important. A més a més l'esport és molt important en el procés de la recuperació d'una persona. 

En la mateixa línia, Marta Andreu, ha afegit que solidaritat no és donar el que ens sobra. És donar a una persona el que necessita. 

Per la seva banda, Fernando Romay, ha explicat el seu vincle i la seva col.laboració amb Proyecto Hombre i ha insistit en la idea de que "el primer i el més fonamental és tenir empatia".

Han estat moltes les reflexions que s'han posat damunt la taula com la importància també de la figura dels entrenadors/es que són un vehicle molt important per transmetre valors com la solidaritat i empatia

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook