728 x 90Un cadet, Marc Gasol, somiava a Eivissa amb jugar a la NBA (18/07/2018)

img

Fa just 10 dies, el diumenge 8 de juliol, es va celebrar a Girona un partit protagonitzat per dos dels millors jugadors que ha donat el bàsquet a Espanya: Pau i Marc Gasol. Al costat d'un grup d'amics i jugadors amb els quals han coincidit al llarg de la seva carrera varen organitzar un partit amb un objectiu clar: recaptar doblers per al programa Basket4All, una iniciativa solidària dissenyada per a jugadors d'entre vuit i tretze anys de baixos recursos econòmics.

La relació de Marc Gasol amb les Illes ha deixat diferents episodis. Avui vos acostam un que va tenir lloc a Eivissa. Quan era cadet va participar amb el Barça en el tradicional Memorial David Booth Eivissa, així ho testifica Diario de Ibiza en una entrevista realitzada per Xavi Oltra a l'abril 2001. En aquesta conversa, Gasol confessava que "l'any passat era molt fluixet, ara he millorat bastant, gràcies al meu entrenador, els companys i la major exigència dels rivals. L'any passat no jugava gens i no ficava punts".

Malgrat tot més endavant explica que el seu somni era la NBA i que ell volia fer el seu propi camí. En aquest torneig, el Barça es va proclamar campió en guanyar en la final 75-62 al Pamesa Valencia amb 25 punts de l'autodenominat "fluixet" Marc Gasol.

Sens dubte tota una inspiració per als nostres jugadors de categories inferiors.

Agraïments a Sebas Candela, per la documentació aportada.

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook