728 x 90Celebrada l'Assemblea General Ordinària (09/07/2018)

img

La Federació de Bàsquet de les Illes Balears va celebrar aquest diumenge l'Assemblea General Ordinària. El president de la FBIB, Juanjo Talens, va fer un repàs a les principals línies d'acció d'aquesta darrera temporada i una previsió de la feina que es vol continuar fent durant el següent any esportiu. 

Els clubs varen aprovar per unanimitat els pressuposts que superen el milió d'euros i suposa un augment del 5% respecte al d'aquesta temporada. En els dos darrers anys s'ha incrementat més d'un 20% la capacitat pressupostària de la FBIB. 

A l'àrea esportiva, l'Assemblea va donar el vist i plau a la posada en marxa d'una nova competició Sub-23 i a la creació de de la Lliga Sènior Balear i Insular. A més a més es va aprovar que les competicions Júnior Interilles acabin amb la celebració d'un Campionat de Balears. Un dels canvis importants també amb vista a la temporada 18/19 és que a la categoria infantil es disputaran 8 quarts de cinc minuts cada un. És un nou format que dóna continuïtat a la filosofia i idea de joc i participació que es va cercar aquesta darrera temporada amb la implantació del BAM. A més a més es va donar llum verda per unanimitat a que a les categories infantil i cadet es pugui jugar amb quatre nines als equips masculins.

Els clubs aprovaren un canvi a la pilota de joc passant de Baden a Molten i també donaren llum verda al calendari esportiu proposat per la FBIB i a les tarifes de competició per unanimitat. L'any que ve, l'asseguradora segueix sent AON-MGC amb el mateixos preus i serveis. Un altre punt de l'ordre del dia va ser l'aprovació d'una modificació important dels Estatuts que va rebre el vist i plau per unanimitat.  

Un dels punts que es va tractar va ser la constitució de la Comissió Delegada que va reacaure després de la votació dels assembleistes en els clubs: Joventut Mariana, Bàsquet Manacor, Bàsquet Ciutadella, Sa Pobla BC, sa Cabaneta i Sa Real

Durant la presentació de l'Informe del President, el màxim responsable de la FBIB, Juanjo Talens, va explicar l'aposta de la Federació per donar un impuls "important i necessari" a les competicions sèniors amb la creació de la lliga Sub-23 i aposta pel 3x3. A més a més va donar a conèixer també la feina que s'està fent a través de "Donabàsquet" per promoure un programa de bàsquet universitari femení Sub-23 com etapa posterior a la competició júnior. És un programa que està en estudi i amb el qual, es continuarà treballant.

El president, Juanjo Talens, va fer una valoració positiva de la participació de les diferents seleccions balears als campionats d'Espanya i va mostrar la seva satisfacció per la resposta de la gent a la concentració de la Selecció Espanyola Femenina Absoluta durant aquests darrers dies a Palma. Sobre iniciatives que ja funcionen com el Programa de Detecció i Tecnificació de les Illes (PDTIB), el president de la FBIB explicà que la Federació és conscient de que necessita una millora però va mostrar la seva aposta clara per la continuïtat d'aquest programa. 

Sobre el col.lectiu arbitral, el president de la FBIB va mostrar la seva satisfacció per la feina feta per part del president del Comitè, Esteve Portell i tot el seu equip, a més d'explicar les diferents campanyes i activitat de captació i formació que s'han desenvolupat durant aquesta darrera temporada. 

Talens va fer referència també a la Fundació FEBIB1935 i algunes de les accions que s'han impulsat com la posada en marxa del Fons Documental o la col.laboració directa amb la federació d'esports adaptat, FESAIB.

El president de la FBIB va acabar la seva intervenció exposant que l'objectiu de la Junta Directiva és seguir fent passes per aconseguir una Federació "més forta i que pugui oferir més i millors productes que siguin més atractius". Talens va afegir que s'aposta per una Federació que "apropi el bàsquet a la societat i que ajudi als clubs a créixer en qualitat i quantitat". També va anunciar una inversió en personal i infraestructures per poder fer possible totes aquestes accions.

Aprofitant el descans a l'Assemblea es va fer entrega d'una placa de reconeixement al Bàsquet Calvià pel seu ascens a Lliga EBA. A més a més es varen entregar els trofeus als tres primers classificats de les competicions Júnior Interilles
img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook