728 x 90Primer partit de la selecció espanyola femenina a Balears (05/07/2018)

img

Per acabar el repàs als partits que ha jugat la selecció espanyola femenina a Balears, ens remuntam al 4 de maig de 1979. Aquest dia, el combinat espanyol va jugar el seu primer partit a les Illes tot i que no consta no consta al registre oficial de partits internacionals d'Espanya.

El motiu és que el rival no va ser una selecció d'un pais reconegut per la FIBA. Es tracta d'un dels partits més curiosos que s'ha jugat a l'arxipèlag. Va ser entre Espanya i una selecció autonòmica de les Illes

Aquest partit va ser el primer del torneig triangular que va enfrontar als dos combinats i a Cuba, i que va vèncer la selecció espanyola.

Per a aquest torneig Pedro García va seleccionar a 7 jugadores del Flavia, 3 de l'Hispània i 2 del Alcázar. 5 d'elles tenien experiència en Primera Divisió. La foto d'aquesta notícia recull una imatge dels dos equips. 

El partit, que varen presenciar 600 persones, no va tenir història, amb una selecció espanyola molt superior que va guanyar 49-128.

Balears: Pepa Robles (2), Carmen Alcover (14), Sierra Martín (10), Alicia Amorós (0), Catalina Mercadal (6), Coral Escudero (2), Pilar Juan (0), Milagros Orriols (4), Mª Antònia Cerdó (6), Margarita Villaronga (0), Mª Ángeles Todo (0) i Antonia Pou (0).

Espanya: Rocío Jiménez (21), Amelia Suárez (30), Rosa Castillo (11), Carmen Martínez (31), Neus Bartrán (4), Cheni Bernaola (9), Conchita Jiménez (15), Elena Moreno (7).

Els àrbitres varen ser Amengual i Cladera. 

Foto: Terrades / Diario Baleares

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook