728 x 90La primera victòria d'Espanya a Cuba de la selecció femenina va ser a Palma (04/07/2018)

img

Dia 2 de maig de 1979 arribaven a Mallorca les seleccions nacionals d'Espanya i Cuba. Les dues delegacions varen estar 5 dies i jugaren un torneig triangular i fins i tot varen ser rebudes a l'Ajuntament de Palma pel regidor de Cultura i el president de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears.

El 6 de maig es varen enfrontar ambdues seleccions en el Palau d’Esports de Son Moix. En aquest partit debutava de forma oficial el seleccionador Chema Buceta, entrenador al mateix temps del Club Vacaciones i de la selecció juvenil.

El partit va començar amb les cubanes dominant, segons explica Toni Pujol en la crònica del diari Balears, mostrant-se més “agressives, dominant el rebot i amb major encert” que les espanyoles, la qual cosa els va servir per marxar-se al descans amb 7 punts de diferència (29-36).

En el segon temps, la selecció espanyola, “va posar més garra, i Rocío Jiménez i Martínez feien mal a la defensa contrària. Rosa Castillo (la millor jugadora espanyola de les darreres dues temporades) jugava com sap fer-ho i Bartrán tornava a ser la base segura” aconseguint remuntar el partit a falta de 4 minuts, 66-65. Ja no es va permetre que les cubanes es posessin per davant i es va guanyar 71-69. Va ser la primera victòria enfront de les del Carib després de 5 enfrontaments, a un partit qualificat com a “brillant”.

Les anotadores del partit varen ser:

Espanya:

Carmen Martínez (18), Cheni Bernaola (0), Rosa Castillo (22), Conchita Jiménez (5), Rocío Jiménez (19), Soledad Granados (0), Elena Moreno (2), Neus Bartrán (2), Amelia Suárez (3) i Pilar Marín (0).

Cuba: Vázquez (3), Bía (1), Leonor Borrell (11), Sara Cupull (4), Inocenta Corvea (4), Caridad Despainef (20), María Moré (2), Ana Rosa Gálvez (6), Marta Reinoso (11) i Vicenta Salmón (7).

Els àrbitres van ser: Rodriguez (Cuba) i Aguiló (Balears).

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook