728 x 90As García: ´Anam a Cadis sabent què volem i què hem de fer per aconseguir-ho´ (14/03/2018)

img

Abans de partir cap al Campionat d'Espanya Mini i després de la darrera concentració de la selecció balear que va participar al Torneig de Cunit, la seleccionadora del combinat femení, As García, ens ha atès per valorar la preparació i conèixer la seva opinió sobre el campionat.

Com arriba la selecció al Campionat d'Espanya? Quines sensacions tens?

Afortunadament hem pogut realitzar més sessions d'entrenament que l'any passat, la qual cosa ens ha ajudat a consolidar els conceptes que volíem desenvolupar en la pista. Això ens ha proporcionat una major confiança, tant a nivell individual com de grup, per afrontar el Campionat d'Espanya. Sabem què volem i què hem de fer per aconseguir-ho.

Durant aquests darrers mesos s'han fet diferents concentracions i partits. El cap de setmana passat es va participar al Torneig de Cunit. Com ha anat la preparació?

La preparació ha estat dura, especialment la concentració de principis de març en la qual la majoria de jugadores es van veure exposades a situacions inusuals per a elles, tant a nivell físic com a psicològic. Encara que a aquestes edats no s'exigeixen resultats sí que els transmetem la idea de que tots els integrants de la selecció hem estat triats per representar a la nostra Comunitat en el Campionat d'Espanya, i que volem respondre amb responsabilitat a la confiança dipositada en tots nosaltres.

El Torneig de Cunit ha estat realment important per a nosaltres. Ha estat el bateig de les jugadores com a representants de les nostres Illes. D'aquesta manera no anirem a San Fernando a estrenar-nos com a selecció sinó que comptarem amb aquesta experiència prèvia. Presumiblement no hauríem d'exhibir l'excés d'activació que vam mostrar en el primer partit disputat contra la Comunitat Valenciana, sinó que hauríem de comportar-nos d'una manera similar a com ho vam fer en el segon partit contra Aragó.

Quin és l'objectiu que vos heu marcat al Campionat?

No exigim resultats a les jugadores d'aquestes edats. El que sí demanem és que s'esforcin al màxim per fer-ho tan bé com sigui possible i els inculquem que amb molta concentració és més probable que fem les coses millor. Si això ens duu a aconseguir l'ascens de categoria serà benvingut.

Com definiries el grup de nins/nines que va a Cadis?

És un grup versàtil ja que compta amb jugadores de perfils diferents. Cadascuna d'elles té alguna qualitat pròpia per aportar al grup i quan estan concentrades per donar-ho llavors l'equip creix moltíssim.

Que et sembla el grup on competiran les Illes?

En el campionat d'Espanya Mini no tenim referències de les jugadores d'altres comunitats. Com és la primera vegada que es competeix com a selecció és fàcil observar com d'un any a un altre hi ha nivells molt diferents dins d'una mateixa comunitat. Nosaltres anam a competir contra Extremadura, Regió de Múrcia, Ceuta i Melilla i el nostre sentit de la responsabilitat ens obliga a pensar que tots ells són rivals molt exigents, la qual cosa ens obligarà a estar molt concentrades. Anirem a mort a cada partit pensant únicament en el moment present. Afrontar la competició d'una altra manera només contribuiria a dispersar la nostra atenció, la qual cosa amb tota probabilitat ens perjudicaria.

Durant la concentració heu fet feina també amb el psicòleg esportiu Raimundo de les Heras. Com valorau aquesta feina? Què és el que es treballa des del punt de vista psicològic amb les nines?

Fa ja un parell d'anys que dic que la figura del psicòleg esportiu és tan important com la de l'entrenador, preparador físic i fisioterapeuta. Per això, que la FBIB hagi apostat per incloure a n'en Raimundo en el treball que es realitza amb les seleccions, em sembla digne d'elogi.

La tasca exercida pel psicòleg ha estat molt enriquidora tant per a les jugadores com per als tècnics, si bé he d'assenyalar que en el nostre cos tècnic també tenim a n'Azucena García que és professional en aquest camp. Personalment he de dir que m'ha ajudat a millorar les tècniques de comunicació amb les jugadores. I, quant al treball realitzat amb les nines, destacaria les estratègies que se'ls han ensenyat per conservar la seva capacitat de concentració en situacions de cansament i estrès.


Partits selecció femenina:

Dissabte 24

15:30 - Extremadura vs Illes Balears

Diumenge 25

17:30 - Illes Balears vs Múrcia 

Dilluns 26

11:30 - Ceuta vs Illes Balears

19:30 - Illes Balears vs Melilla


Aquí teniu el calendari complet de tot el campionat

Aquí podeu consultar la llista definitiva de les seleccions

 

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook