728 x 90Fisioplanet, a Valladolid amb les seleccions Illes de Bàsquet (05/01/2018)

  • img
  • img
  • img
  • img

Darrera de la preparació d'un Campionat d'Espanya hi ha molta feina que, de vegades, no es veu però és molt important. Enguany, per primera vegada, hem tingut la col.laboració de la clínica de fisioteràpia oficial de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears: Fisioplanet. En Pep Cortés i na Laura Navajas ens han acompanyat a Valladolid i la seva feina amb els nins i les nines ha estat molt bona. Hem aprofitat per xerrar amb ells uns minuts entre partit i partit.

Quines són les principals molèsties o lesions que es tracten als jugadors i/o jugadores?

El que més ens trobem són esquinços i "capsulitis" als dits de la mà per cops de la pilota.

Al llarg d'aquest Campionat, per exemple el primer dia, les seleccions varen jugar dos partits en la mateixa jornada. Considerau que és molta càrrega?

En la nostra opinió sí que és molt jugar dos partits d'aquest nivell el mateix dia. A més si tenim present que hi ha equips rivals que et fan jugar a un ritme molt alt i provoca molt de desgast. 

Durant aquests darrers mesos s'han convocat diferents concentracions i Fisioplanet ha estat present a totes. Quina ha estat la vostra feina?

El treball ha consistit bàsicament en realitzar un pla de prevenció per evitar lesions de turmell i/o genoll. L'objectiu és que les nines i els nins arribin al Campionat d'Espanya en les millors condicions. Durant aquests mesos, de fet, ja hem tingut que tractar diferents problemes en jugadors i jugadores. 

Els jugadors o les jugadores vos demanen qualque dubte o consell a l'hora d'entrenar? Com fer una determinada rutina o què fer davant molèsties, etc?

Afortunadament els nins i nines en edat infantil i cadet no han patit moltes lesions i quan aquestes arriben, la primera pregunta que et fan és saber quan podrà tornar a jugar i entrenar o si farà molt de mal. Són les principals preocupacions.

Ja per acabar, què vos sembla l'experiència?

És increïble ja que ens permet assistir en primera persona a una competició d'alt nivel i, vulguis o no, això ens dóna experiència als fisios.

https://fisioplanet.es/

 

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook