728 x 90Taller d'arbitratge per als àrbitres locals a les categories de formació (15/09/2017)

img

La Federació de Bàsquet de les Illes Balears ha organitzat a Mallorca, coincidint amb la disputa de la Copa AON Infantil un taller d'arbitratge dirigit a totes aquelles persones que arbitren els partits d'Iniciació, Premini i Mini preferent durant tota la temporada. L'objectiu és oferir una orientació i un suport tècnic a les persones que desenvolupen un arbitratge a l’àmbit del seu club de referència.

Metodologia: Proporcionar un marc pràctic i teòric mitjançant la competició de la Copa Infantil a Mallorca, per fer arribar els aspectes més rellevants de les regles de joc a les categories de formació. Es farà referència especialment a les categories pre-mini, mini, i si cal, infantil.

Els participants es trobaran a prop de la pista perquè el formador pugui aprofitar alguns aspectes i detalls del joc per així identificar algunes regles de joc. A més és possible que els àrbitres que estan arbitrant, a la mitja part del partit puguin incorporar-se a la dinàmica per resoldre els dubtes dels participants. L’organització i la formació es farà en tres grups reduïts que permetrà una millor atenció als dubtes plantejats.

Finalitat: Donar respostes als dubtes i qüestions plantejades pels participants així com oferir a qui ho desitgi, l’opció de participar de l’arbitratge i/o la tasca d’oficial i/o d’auxiliar de taula Federat. (El clínic de captació es farà entre octubre i desembre).

Continguts:

a) Regles de joc en general

b) Drets i Obligacions dels àrbitres i auxiliars de taula

c) Aspectes generals de l’acta

Dia: Dissabte 16 de setembre de 2017.

Participants: Les persones de més de 16 anys autoritzades pels clubs i la FBIB.

Duració: Una hora i mitja per cada grup.

Formador: Juan Gil, àrbitre de la FBIB.

Preu: Gratuït.

Planificació:

Grup A

Horari: de 09:30h- 11:00h

Lloc: Pavelló Municipal d’Esports d’Inca

Àrbitres Locals: CB. Sa Creu Ciutat d’Inca, CB. Colonya Pollença, CB. Nord, CB. Consell, Esporles BC.,CB. St, Francesc Llops, CB. Binissalem i CB. Pla de na Tesa.

Grup B

Horari: de 12:00h- 13:30h

Lloc: Pavelló d’Esports de Llucmajor

Àrbitres Locals: CB. Molinar, CD. Madre Alberta, Ágora Portals SC., UE. Llosetina, CB. Sta. Maria, CB. Sta. Mònica i CB. Son Servera.

Grup C

Horari: de 16:00h- 17:30h

Lloc: Pavelló d’Esports de Llucmajor

Àrbitres Locals: CB. Joventut Llucmajor, CB. Sineu, SCD Hispània, CB. Joan Capó- Felanitx, Sporting Ciutat de Palma, CB. Campos i CB. Capdepera.

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook