728 x 90El col.lectiu arbitral de les Illes es prepara per iniciar la temporada 17/18 (12/09/2017)

img

El col.lectiu arbitral de les Illes va celebrar el passat cap de setmana el tradicional stage d'inici de temporada. Més de 80 d'àrbitres de totes les Illes participaren a una trobada de dematí i horabaixa on a més de les proves físiques es varen realitzar també els exàmens sobre la normativa. Ha estat la primera vegada que a l'stage de pretemporada organitzat a Mallorca han participat àrbitres de totes les Illes

D'altra banda es varen realitzar diferents xerrades sobre qüestions que afecten directament al col.lectiu com són les novetats a la normativa i el reglament 3x3. Una de les ponents convidades va ser l'àrbitra Eva Areste (Leb Or) que va participar a diferents ponències que es varen desenvolupar durant el dematí i l'horabaixa. Es va fer un repàs al reglament de les categories Mini i Infantil amb les novetats que s'han incorporat per aquesta temporada. 

Durant la cloenda de la jornada, el president de la FBIB, Juanjo Talens, va explicar, entre d'altre coses, que "s'ha iniciat un procés de renovació" per aconseguir que el col.lectiu arbitral sigui un referent al món del bàsquet. L'objectiu, va dir, és donar a conèixer la feina dels àrbitres i com es preparen per millorar dia a dia. 

Tal com ja va explicar a diferents trobades amb el col.lectiu, el president de la FBIB va insistir en que una fita a conseguir és també donar prestigi a la figura de l'àrbitre i incrementar el número d'efectius. En aquest sentit, va anunciar la posada en marxa d'un programa de captació que, fins i tot, ja ha rebut una resposta positiva per part de l'Administració. Talens va acabar la seva intervenció agraint la feina que han fet per preparar aquest staga en Manolo Hermida i el seu equip.


Aquí podeu veure totes les fotos de l'stage 
 

Nou reglament (Àrbitres) [815 KB] [Descarregar]


Nou reglament (Oficials de taula) [758 KB] [Descarregar]


Explicació gràfica de l'avanç il.legal [425 KB] [Descarregar]


Normativa Minibàsquet [349 KB] [Descarregar]


Normativa Infantil [337 KB] [Descarregar]


Presentació de les faltes [1062 KB] [Descarregar]


Taula d'anotació de faltes [474 KB] [Descarregar]


Taula de les diferents categories [179 KB] [Descarregar]img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook