728 x 90Celebrada l'Assemblea General Ordinària (09/07/2017)

img

La Federació Balear de Bàsquet ha celebrat avui la seva Assemblea General Ordinària carregada d'acords i novetats en vista a la pròxima temporada. Per un costat, s'han aprovat els pressuposts d'enguany que pugen un 17%, una rebaixa del preu de les assegurances d'entre un 25% i un 30% i s'ha presentat el software de gestió integral que es començarà a implantar de manera progressiva a partir de la temporada 2017/2018. A més a més, s'ha donat el vist i plau a les modificacions i noves competicions de la pròxima temporada i s'ha aprovat també la nova regulació d'atenció i conseqüències de la morositat pel període 2017/2020


El president de la Federació, Juanjo Talens, ha fet balanç d'aquests primers mesos de legislatura assegurant que "s'està fent feina de valent amb el clar objectiu d'aconseguir un bàsquet balear molt més fort". El president, s'ha marcat l'objectiu de "seguir treballant per millorar tots els estaments amb competicions més atractives". De fet, i en relació amb aquest darrer punt, l'Assemblea ha aprovat la posada en marxa del Campionat 3x3 Illes de Bàsquet que consistirà en un circuit de 4 trofeus (Trofeu Menorca, Trofeu Pitiüses, Trofeu Mallorca i Trofeu Illes de Bàsquet). És una competició dirigida a tots els equips sèniors de les Illes (masculins i femenins) dirigida a impulsar la competició a aquesta categoria. El president Juanjo Talens ha remarcat la importància d'aquest format (3x3) que serà disciplina esportiva als pròxims Jocs Olímpics.

A més a més, l'Assemblea ha aprovat la constitució de la Copa FBIB a les categories sènior, infantil i mini de cada una de les Illes amb una fase prèvia i fase final entre tots els equips que s'apuntin.

 Des del punt de vista econòmic, l'Assemblea ha aprovat les noves assegurances esportives que suposen una rebaixa d'entre el 25 i el 30% respecte a les de l'any passat. Els club han pogut elegir entre tres propostes i la guanyadora ha estat la d'AON ( Mútua General de Catalunya). En relació a les assegurances, l'Assemblea ha aprovat destinar un 5% de la recaptació total de les assegurances a la Fundació FEBIB 1935

Encara dins el capítol econòmic, s'ha donat llum verda a l'equiparació de les tarifes arbitrals i d'inscripció d'equips i llicències per categoria i gènere.

El pressupost aprovat ascendeix al milió d'euros el que suposa un increment del 17'18% respecte al de l'any passat. S'ha aprovat per unanimitat.

Un punt més que s'ha tractat en relació al capítol econòmic és la nova regulació d'atenció i conseqüències de la morositat pel període 2017/2020. Abans, però, s'han fet públics els deutes pendents de cada uns dels clubs que no estan al corrent de pagament i just després s'ha explicat les nomes reguladores del deute federatiu. Aquest document s'ha aprovat per unanimitat i recull diferents punts com que si iniciada la temporada, un club acumulés un deute amb la FBIB que superi els 2.000 euros o bé acumuli dos mesos d'impagament, se'l notificarà aquest deute i es concedirà un termini de cinc dies hàbils per liquidar el deute o presentar ajornament amb garantia de solvència. Si no se saldés el deute en el termini previst, el club quedarà automàticament expulsat de la competició i no se li prestaran serveis d'arbitratge ni de qualsevol altra índole de competició Federativa.

Al llarg del matí, també s'ha explicat quin serà el nou sistema informàtic que permetrà anar fent passes cap a la gestió digital de totes les àrees com la tramitació de llicències. La intenció es que a partir de la pròxima temporada es vagi fent una implantació progressiva.

D'altra banda, s'ha aprovat també per unanimitat la proposta de nova imatge corporativa i d'escut oficial de la FBIB elaborat per Labarra Estudio (Estudi gràfic oficial de la FBIB).

El president de la FBIB, Juanjo Talens, ha explicat també la posada en marxa d'un pla de millora del col•lectiu arbitral amb l'objectiu clar d'augmentar el nombre d'efectius. Després s'ha de fer feina en millorar la qualitat però "primer hem d'aconseguir més àrbitres".

En altre ordre de coses, el president de la Federació ha anunciat també la creació del portal de transparència i la realització d'una auditoria externa anual.

Per la seva banda, el director esportiu, Juanan Serra, ha presentat la memòria d'activitats de la pròxima temporada i ha repassat també tot el que s'ha fet des de l'àrea esportiva durant aquests mesos destacant la posada en marxa de diferents activitats com el PDTIB, el Torneig Illes de Bàsquet o els Campus de Promoció. També ha mencionat el bon funcionament del 3x3 Trasmediterranea i que hi ha aspectes a millorar amb la 3x3 FBIB League Cadet, Júnior i Sènior.

Per acabar la seva intervenció, Juanan Serra, ha xerrat d'una primera passa amb la feina realitzada amb les seleccions autonòmiques a la qual, es donarà continuïtat la pròxima temporada ja que es farà feina des de l'inici i amb una planificació que també s'ha exposat a l'Assemblea.

El president de la FBIB, Juanjo Talens, ha tingut també un record per a les persones del món del bàsquet que ens han deixat enguany com Joan Barceló, Jose Ortiz, Guillem Alomar i Paco Herrero.

Ja per finalitzar, s'han entregat els trofeus de campions de les seves competicions a Ciutat d'Inca (1ª Divisió Masculina), CB Consell (Júnior Masculí Interilles) i Bahía San Agustín (Júnior Femení Interilles).

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook